Suudi Arabistan Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Resmi adı ile anmak gerekirse Suudi Arabistan Krallığı, Arap Yarımadası’nın en büyük ülkesidir. İslam dininin doğmuş olduğu bu topraklara seyahat edecek bir T.C vatandaşıysanız Suudi Arabistan vize işlemlerine tabi tutulacağınızı bilmelisiniz. Eğer resmi görev için bu toprakları ziyaret edecekseniz herhangi bir vize ücreti ile karşı karşıya kalmayacaksınız. Suudi Arabistan 2011 tarihinden bu yana vize başvuru işlemleri uygulamasında çipli pasaport kullanmaktadır. Lacivert renkte olan bu pasaportlar Suudi Arabistan vize başvurularında geçerlidir.

Suudi Arabistan Vize Başvurusunda Neden HFD Turizm’i Seçmelisiniz?

Her vize başvurusunun kendine göre zorlukları vardır. Fakat Suudi Arabistan vizesi için ekstra bir zorluktan da söz edebiliriz. Suudi Arabistan vize başvurusunda da hazırlanması gereken birçok evrak vardır ve bazı kurallara uyuyor olmanız gerekir. Suudi Arabistan vize danışmanlığı yapan HFD Turizm olarak yıllardır sizlere hizmet vermekteyiz. Suudi Arabistan vize başvurusunda HFD Turizm’i seçmeniz için öne çıkan özellikleri maddeler halinde özetleyebiliriz:

 • Deneyim ve tecrübeli kadro
• Yeterli bilgi donanımı
• Vize başvuru sürecinin titizlikle yürütülmesi
• Konsolosluk önünde saatlerce bekleme gerekliliğinin ortadan kaldırılması
• Hem vize süreci hem de sonrasında gerekli bilgilendirmelerin detaylı olarak yapılması
• Çıkabilecek potansiyel sorunları öngörme ve bu doğrultuda önlem alma
• Vize alma konusunda yüksek başarı oranı
• Vize işlemlerinin hızlı bir şekilde yürütülmesi
• Gideceğiniz yere otel ve uçak bileti rezervasyonu
• Vize alma konusunda

Suudi Arabistan Vizesi Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Suudi Arabistan vize konusunda katı kurallara sahip bir coğrafyadır. Bu yüzden bazı vize başvuruları kabul edilmeyecektir. Öncelikle 35 yaş altı bekar kadınlar vize işlemine başvuramaz. Ticari bir gerekçe ile giden 35 yaş altı kadınlar ise Dış İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenmiş bir davetiye ile gidebilirler. 50 yaş üstü kişilere çalışma vizesi verilmez. Suudi Arabistan Çalışma vizesi sahipleri 90 gün içinde oturum izni almalıdırlar. Bu noktada önemli bir not düşmek gerekirse kişilerin pasaportlarında İsrail vizesi bulunması durumunda kişilere vize işlemi yapılmamaktadır. Pasaportunuzun Suudi Arabistan’dan döneceğiniz tarihten sonra en az 1 yıl geçerliliğini koruyor olması vize işlemi için gereklidir. Bunun yanı sıra vize işlemleri için pek çok evrak gereklidir. Vize işlemi için gerekli olan Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu okunaklı biçimde ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Burada yer alan seyahat planınızın evraklarınız ile eşleşmesi son derece önemlidir. Bu başvuru formu İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde doldurulmalıdır. Vize işleminize başlanabilmesi adına adınıza düzenlenmiş olan bir davetiyenin varlığı vize işleminin ön koşuludur. Bu davetiye prosedürün en önemli noktasıdır. Davetiye belgesi başvuru konsolosluğa yapılacaksa konsolosluğa, seyahat acentasına yapılacaksa da bu acentaya faks ya da e-mail yolu ile gönderilmelidir.

 Suudi Arabistan Vize Çeşitleri

Seyahatiniz ticari amaçlı, turistik ya da aile ziyareti amacıyla gerçekleşecekse minimum 15 iş günü önceden vize başvurunuzu yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurunuz kısa süreli ise Suudi Arabistan Türkiye dış temsilciliği tarafından yetkili kılınan seyahat acentaları yardımıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Turistik vize başvurusu haricindeki başvurular bu şekilde gerçekleştirilir. Turistik vize başvurunuz için ise konsolosluğa müracaat etmelisiniz.

Suudi Arabistan Umre ve Hac Vizesi

Suudi Arabistan’a Umre ve Hac ziyaretlerinde Suudi Arabistan vize başvurusu Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve yetkisi olan seyahat acentaları tarafından gerçekleştirilir. Suudi Arabistan Umre ve Hac vizesi işlemlerinin seyahatten 1 ay önce işlemlere başlaması gerekir. Suudi Arabistan Umre ve Hac vizesi işlemleri için gerekli belgeleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

Pasaport
2 adet arka fonu beyaz fotoğraf
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Vukuatlı nüfus kaydı örneği

Suudi Arabistan Uzun Süreli Vize

Suudi Arabistan’a uzun süre çalışma ya da aile gibi nedenlerle seyahat veya ikamet etmek isterseniz yapacağınız vize başvurularınız ulusal vize olarak değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda yapılan işlemler büyük ölçüde konsolosluk ve büyükelçilikler ile yürütülür ve sonuçlandırılır. Vize başvuru dosyanız, uzman danışmanınız ile birlikte yürüteceğiniz başvuru süreci sizi bekliyor.

Suudi Arabistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Suudi Arabistan’a aile ve arkadaş ziyareti amacıyla gitmek için ailenizin veya arkadaşınızın davet mektubuna sahip olmalısınız. Suudi Arabistan’da ikamet eden kişiler kefillerden yazı alarak çalışma ofisine başvurdukları takdirde 1. dereceden akrabaları için Suudi Arabistan vizesi talebinde bulunabilirler. Ziyaret vizesi talebi çalışma ofisi tarafından olumlu olarak karşılandığında Dış İşleri Bakanlığı aracılığı ile Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği’ne ya da Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na vize verilmesi talebi gönderilir. Suudi Arabistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli evrakları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

Pasaportun renkli fotokopisi
Renkli Kimlik Fotokopisi
2 Adet fotoğraf; 4,5x6 cm ebatlarında ve arka fonu beyaz
Davetiye Fotokopisi
Vize Başvuru Formu
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Barkod


Suudi Arabistan Ticari Vizesi

Suudi Arabistan Ticari Vize Başvurusu için beyan edilecek belgeler ülkeden alınan davet mektubunun içeriğine göre belirlenmektedir. Bu yüzden uzman danışmanınız ile birlikte bu süreci yürütmelisiniz. Suudi Arabistan Ticari Vizesi için gereken evrakları şöyle sıralayabiliriz;


Suudi Arabistan Aile Birleşimi Vizesi

Suudi Arabistan aile birleşimi vizesi pasaport ofisleri tarafından değerlendirilir. Aile birleşimi yolu ile pasaport alan kişinin iki yılda bir oturum iznini yeniletmesi gerekir. Suudi Arabistan aile birleşimi vizesi için gerekli evrakları şu şekilde sıralayabiliriz;

2 adet biometrik fotoğraf
Uluslararası doğum belgesi
Uluslararası evlenme belgesi
Sabıka kaydı
Dilekçe
Pasaport fotokopisi
İkametgah
3 aylık maaş bordrosu
Tam vukuatlı nüfus kaydı örneği


Suudi Arabistan Turist Vizesi

Suudi Arabistan Konsolosluğu Turistik Vize başvurusu kabul etmemektedir. Suudi Arabistan Turistik Vizesi için başvuru yapacaksanız haklı bir gerekçeniz olmalı ve bu ülkede ikamet eden birinden ya da ülkede bulunan bir kurumdan gelen davetiyeye veya kabul mektubuna sahip olmalısınız. Eğer bu belgelere sahipseniz Suudi Arabistan vizesi almak için randevu al linkine tıklayabilirsiniz.

Suudi Arabistan Ev Hanımı Vizesi

Suudi Arabistan vizesi ev hanımları için özel bir belge gerektirmez. Dikkat edilmesi gereken nokta Suudi Arabistan’ın kurallarına uyup uymadıklarıdır. İstisnalar dışında ekstra bir belge gerektirmeyen bu vize için diğer vizelerden size uyan bir vizeyi seçebilirsiniz.

Suudi Arabistan Emekli Vizesi

Suudi Arabistan emekli vizesi özel bir belge gerektirmez. Dikkat edilmesi gereken nokta ülkenin kurallarına uyup uymadıklarıdır. Suudi Arabistan emekli vizesi için koşullarınıza uyan bir vize çeşidi seçerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Suudi Arabistan Vizesi ile İlgili Sorular

Suudi Arabistan vizesi hakkında genel bilgileri anlattıktan sonra bu bilgilerin özetini oluşturacak olan bir ‘Suudi Arabistan vizesi ile ilgili sık sorulan sorular’ köşesi oluşturduk. Suudi Arabistan vizesi hakkında sıklıkla sorulan soruları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

1.Suudi Arabistan vizesi ne zaman sonuçlanır?

Suudi Arabistan vizenizin sonuçlanması ise evrakların tamamlanmasına bağlı olarak değişmektedir. Suudi Arabistan Konsolosluğu bazı durumlarda ilettiğiniz evraklara ek olarak yeni evrak isteyebilir. Tamamlamanız gereken her yeni evrak vizenin sonuçlanma süresini daha geç bir tarihe çekecektir. Olağan bir Suudi Arabistan vize işlemi başvurulan tarihin ardından 3 ila 7 iş günü içinde sonuçlanmış olur.

2. Suudi Arabistan vizesi ne kadar geçerlidir?

Vizenin geçerlilik süresi vize türüne göre değişiklik göstermektedir.

3. Suudi Arabistan vize ücreti nedir?

Suudi Arabistan vize ücreti başvuracağınız vize türüne göre değişiklik göstermekte olup Suudi Arabistan’da kalacağınız süre de bu ücreti etkilemektedir. 

4. Suudi Arabistan vizesi nasıl kolay alınır?

Suudi Arabistan vizesi alma zorluğu başvuru türüne göre değişiklik göstermektedir. Davetiye ya da kabul mektubu aldıktan sonra süreç zahmetli olsa da kolay ilerleyecektir. Sürece destek olmamız için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

5. Suudi Arabistan vizesi nasıl takip edilir?

Başvuru yaptığınız kurumun internet sitesinden pasaport numaranız ile birlikte vize işleminizi takip etmeniz mümkündür.

6. Suudi Arabistan vizesi nereden alınır?

Vize türüne bağlı olarak konsolosluktan ya da seyahat acentasından vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

7. Suudi Arabistan vizesi neden reddedilir?

Gerekli belge ve dökümanların eksik ya da yanlış olması durumunda Suudi Arabistan vizesi reddedilebilir. Dolayısıyla bu evrakları dikkatli bir şekilde hazırlamalısınız.

8. Suudi Arabistan vize randevusu nasıl alınır?

Başvuracağınız kurum ile iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

9. Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvurularını ne zaman kabul eder?

Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvurularını pazartesi, perşembe günleri saat 09:00 ve 15:00 arasında kabul etmekte, cuma günleri ise ticari amaçlı başvurular kabul edilmemektedir.

10. Umre ziyareti vizesi nasıl alınır?

Umre ziyareti yapacaksanız öncelikle Suudi Arabistan Umre vizesi almanız gerekir. Diyanet işleri ve yetkisi olan acentalar umre vizesi işlemleri için başvurulabilecek kurumlardır.

11. Suudi Arabistan Umre vizesi ücreti ne kadardır?

Suudi Arabistan Umre ve Hac vizesi vize ücreti Suudi Arabistan Hac bakanlığı tarafından belirlenir ve yılda kaç kez kutsal toprakları görmek istediğinize göre bu ücret değişir.

12. Suudi Arabistan Umre vizesi geçerlilik süresi ne kadardır?

Suudi Arabistan Umre vizesi geçerlilik süresi 30 gündür.

Vize Başvuru Formu

Online Vize Başvurusu

Online başvuru sistemi sayesinde tüm işlemleriniz çok daha hızlı ve pratik bir biçimde ilerlemektedir.


“Sorunun değil, çözümün parçası”

Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz…

Online Vize Başvurusu
Kişisel Verilerin Korunması, Gizlilik Politikası ve Çerez (Cookie) Kullanımı İlkeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.